divendres, 26 de novembre del 2010

ENRIC SOLBES, IL.LUSTRADOR

Aquesta activitat m'ha fet recordar l'estiu. Vaig poder visitar l'exposició d'Enric Solbes aquest estiu a Dénia. Les seus pintures són una festa dels colors i dels sentits. Sempre m'ha atret la seua obra gràfica, bé com a il.lustrador de tants i tants llibres, o bé com a dibuixant o com a pintor.

He trobat el llibre en la pàgina web de l'ISBN, i entrant en la base de dades, fent una recerca avançada. He posat el nom de l'autor Josep Franco i l'any d'edició. Després he tornar a cercar-lo amb el nom de l'il.lustrador. Aci teniu el resultat de la recerca: 

SBN 13: 978-84-9824-277-5     
Título:  Rondalles valencianes    [Monografía]   (2008)  
Autor/es:  Franco, Josep (1955- )Solbes Cabrera, Enric (1960- )
Editorial/es:  Edicions Bromera

Enric Solbes ha estat un dels millors il.lustradors del País Valencià. Va nàixer a Alcoi el 1960. Va viure i va treballar a Alzira. El 1979 va fer la primera exposició. Fins a ara, ha realitzat una vintena de mostres de les seues pintures. Té una ampla trajectòria com a il·lustrador de llibres infantils i juvenils, però destaquen els calendaris i el centenar de cartells del que és autor, així com altres treballs com a dissenyador gràfic.
Va morir  el 20 de desembre de 2009  es pot visitar la seua exposició itinerant “Retrats de l’invisible”. Pintures 2003-2008 ha estat exposada al llarg del 2010 a diverses poblacions del nostre país. A la seua pàgina web http://enricsolbes.com  podeu veure les seues pintures així com descarregar-vos el catàleg de l’exposició.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada