dilluns, 31 de gener del 2011

TERCERA FASE DEL FÒRUM DE LECTURA

LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ...
1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:
- realisme
-aventures
-ciència ficció
- fantasia
2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?
3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?
4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?
5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?
6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?

75 comentaris:

  1. 1. Realisme: “L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol”.
    Aventures: “L’illa del tresor”.
    Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”.
    Fantasia: “El hòbbit”, “Els narradors de la nit”.
    Fantasia i realisme: “El petit príncep”.
    MARIA BLASCO SANCHIS

    ResponElimina
  2. 2. “El petit príncep”. Aquesta obra et permet tindre la visió d’un nen sobre el món de les persones adultes, un món sovint absurd. Si se’m permet el suggeriment, pense que aquest llibre hauria de ser llegit per tothom, essencialment per totes aquelles persones que van a treballar amb infants, ja que cal aprendre moltes coses d’ells i elles.
    MARIA BLASCO SANCHIS

    ResponElimina
  3. 3. L’obra escrita originalment en la nostra llengua és “El mecanoscrit del segon origen”, l’autor de la qual és Manuel del Pedrolo.
    MARIA BLASCO SANCHIS

    ResponElimina
  4. LAURA SENENT ÁLVAREZ
    2A EDUCACIÓ INFANTIL

    1.
    - Realisme: “L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol”.

    - Aventures: “L’illa del tresor”.

    - Ciència ficció: “El hòbbit”, “Mecanoscrit del segon origen”.

    - Fantasia: “El petit príncep”, “Els narradors de la nit”.


    2. El vigilant en el camp de sègol”, on critica la societat, la mediocritat que es venuda com a grandesa. El protagonista li busca un sentit a la vida, ja que els adults se l’han venut d’una manera que realment no és.


    3. L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “Mecanoscrit del segon origen”, de Manuel de Pedrolo.


    4. “Els narradors de la nit”, que pertany a la tradició literària oriental. El seu estil es troba molt prop de l’oralitat, i per tant es poden llegir les històries com si fossen narrades en eixe moment. A més, les narracions estan carregades de fantasia.


    5. No he llegit cap d’aquestes obres, però amb allò que he pogut llegir a aquest llibre, hi ha dues obres que plantegen un conflicte entre la vida dels joves i la dels adults: “El petit príncep” i “El vigilant en el camp de sègol”, ja que critiquen i posen en dubte allò que els adults diuen i fan, i la visió del món que els transmeten.


    6. Després d’haver llegit aquest itinerari d’històries, ha hagut dues històries que m’han cridat més l’atenció: “El vigilant en el camp de sègol” i “Mecanoscrit del segon origen”, les quals m’agradaria poder llegir. L’atracció per aquestes obres respon a la meua sorpresa pels temes que tracta, ja que no hi ha molts llibres que es posen realment a la pell d’un adolescent que critica tot allò que no li pareix bé (situació que és molt corrent), o que narren la manera que tenen dos xiquets d’acceptar que estan sols al món i que hauran de sobreviure i repoblar-ho.

    ResponElimina
  5. 4. L’única obra que no pertany a la tradició literària occidental és “Els narradors de la nit”, que pertany a la cultura oriental.
    La característica que la diferencia de la resta d’obres és l’estil en què està escrita, un estil que s’apropa a l’oralitat dels narradors orientals i que et fa tenir la sensació de què, en lloc d’estar llegint-la, estàs escoltant-la.
    MARIA BLASCO SANCHIS

    5. De totes aquestes obres he llegit “El petit príncep” i, de fet, pense que és la que més reflecteix el conflicte entre la vida dels infants i dels adults. Aquest llibre ens permet tindre la visió d’un nen front al món adult, i considere que aquest és un aspecte ens hauríem de plantejar més sovint, és a dir, tindre en compte la seua opinió, els seus pensaments, no només els nostres, perquè un nen o una nena ens pot ensenyar moltes coses.
    Així i tot, mai no sabrem com som examinats pels petits i petites, ja que aquesta no deixa de ser una història escrita per una persona adulta.
    MARIA BLASCO SANCHIS

    6. La veritat és que han hagut poques lectures de les recomanades en aquest llibre que no trobe interessants, per no dir-ne cap. Totes i cadascuna d’elles tracten una temàtica i van dirigides a un públic diferent. Com tots i totes sabem, en la infinitat de persones diferents que existeixen trobem també infinitat de gustos i, per això, considere que totes les lectures són interessants. No obstant, a la tercera fase, és a dir, d’11 a 13 anys i de 14 endavant destacaria quatre obres i a continuació explicaré el per què: “El petit príncep” (perquè l’he llegida varies vegades i mai no em sacie de fer-ho); “El vigilant en el camp de sègol” (m’agradaria llegir-me’l perquè considere que tracta una temàtica molt interessant i pense que els i les adolescents també han de llegir llibres de rebel•lia, per veure que no tot el món es conforma amb allò que li ve donat i que no totes les persones estem d’acord amb aquesta societat); “Mecanoscrit del segon origen” (aquest llibre me’l vaig començar a llegir però no vaig poder-lo acabar degut a les lectures obligatòries que ens ficaven a l’escola. I, ara que ens l’han recomanat tantes vegades, pense que és el moment idoni per reprendre’l i, per fi, poder gaudir amb ell); per últim, m’agradaria poder-me llegir “Els narradors de la nit” (el motiu és que m’encisen els contes, siguen fantàstics, reals, meravellosos... A més a més, mai no he llegit un llibre en el que em puga submergir tant que semble que l’estic escoltant i açò em crea curiositat i ganes de llegir-me’l.)
    MARIA BLASCO SANCHIS

    ResponElimina
  6. 1.- Realisme: “L’illa del carrer dels Ocells” d’Uri Orlev i “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger.
    -Aventures: “L’illa del tresor” de Robert Louis Stevenson.
    -Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”de Manuel de Pedrolo.
    - Fantasia: “El hòbbit” de J.R.R.Tolkien; “El petit prícep” d’Antoine de Saint-Exupéry i “Els narradors de la nit” de Rafik Schami.

    2.- “El petit princep” d’Antoine de Saint-Exupéry; es una obra que té un caràcter filosòfic i existencial i critica el món del adults mitjançant la mirada pura i innocent d’un petit príncep d’un altre planeta.

    Un altra obra que té aquest caràcter filosòfic i existencial és “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger, en aquesta història es critica el món dels adults mitjançant els ulls d’un jove rebel que s’està fent gran en un món i una societat que esperava que fos diferent.

    3.- L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua es “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo, nascut a Barcelona.

    4.- “Els narradors de la nit” de Rafik Schami és l’única obra que pertany a la tradició literària oriental en aquesta etapa.

    Aquest conte té una característica que la fa diferent a la resta; degut a que és un homenatge als narradors orals, tens la sensació de que l’autor te l’està explicant a viva veu, açò es possible per que té un estil que s’acosta molt a l’oralitat.

    5.- Una de les obres que he llegit es “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo, aquest conta les aventures de Dídac i Alba, dos adolescents que són els únics supervivents a la Terra degut a un atac extraterrestre.

    Les dues obres que plantegen un trencament o conflicte entre la vida dels joves i els adults són “El petit príncep” i “El vigilant en el camp de sègol”; el primer des de la mirada pura i innocent d’un infant i el segon des dels ulls d’un jove rebel que s’està fent gran en un món i una societat que esperava que fos diferent.

    6.- La lectura que em sembla més interessant és “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger; aquesta història m’agradaria llegir-me-la per que tracta una temàtica molt interessant i es posa realment en la pell d’un adolescent. També la recomanaria a l’aula a adolescents de 14 anys o més, degut a que tracta la rebel•lia i la disconformitat en la societat i en el món actual, i aquesta és una situació molt comuna en xiquets/es d’aquestes edats.

    ResponElimina
  7. 1. - REALISME: “L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol”.
    - AVENTURES: “L’illa del tresor”.
    - CIÈNCIA FICCIÓ: “Mecanoscrit del segon origen”.
    - FANTASIA: “El hòbbit”, “El petit príncep” i “Els narradors de la nit”.

    2. Una de les obres és “El petit princep” d’ A. de Saint-Exupéry; és una obra on el protagonista té la capacitat de retratar l'absurditat de molts dels models existencials de les persones adultes des de la mirada pura i inocent d'un infant.

    Una altra obra és “El vigilant en el camp de sègol” de J.D. Salinger, on es veu una visió genial i crítica de la societat moderna des dels ulls d'un jove rebel que s'està fent gran.

    3. L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “Mecanoscrit del segon origen”, novel·la de ciència ficció, publicada l'any 1974, escrita per Manuel de Pedrolo, nascut a Barcelona.

    ResponElimina
  8. 4. “Els narradors de la nit” de R. Schami. Un llibre que recrea l'atmosfera oriental dels barris àrabs, que descriu els narradors d'aquesta cultura amb un estil que s'acosta molt a l'oriental, i que permet llegir les històries que s'hi narren com si ens fossin explicades de viva veu.

    5. He llegit “El hobbit”, me la van manar per a llegir en el col·legi. Em va agradar però, em va parèixer molt fantàstica, igual que “El señor de los anillos”.

    Hi han dues obres que plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults, “El petit princep” d’ A. de Saint-Exupéry i “El vigilant en el camp de sègol” de J.D. Salinger. La primera des del punt de vista d'un infant i l'altra des del punt de vista d'un jove rebel que s'està fent gran.

    6. La lectura que em sembla més interessant, pel qe he pogut llegir en aquest llibre, és “El vigilant en el camp de sègol” de J.D. Salinger.

    M'agradaria llegir-me esta obra, ja que tracta un tema molt interessant, una visió crítica de la societat moderna, des de la mirada d'un jove rebel. I també perquè és realista i tracta sobre l'educació.

    ResponElimina
  9. 1. Realisme; “L’illa del carrer dels ocells”, d’Uri Orlev , “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger.

    Aventures;“L’illa del tresor”, de Robert Louis Stevenson.

    Ciència ficció; “Mecanoscrit del segon origen”, de Manuel de Pedrolo.

    Fantasia; “El hòbbit” ,de J.R.R.Tolkien; “El petit prícep”, d’Antoine de Saint-Exupéry i “Els narradors de la nit”, de Rafik Schami.


    2. Són dues les obres que tenen un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults com són;

    “ El petit príncep”, d’Antoine de Saint-Exupéry, critica l’absurditat de molts dels models existencials de les persones adultes des de la mirada pura i innocent d’un infant.

    “ El vigilant en el camp de sègol”, de J.D.Salinger, es un llibre sobre la infantesa que observa el món de les persones adultes, i critica duramente i irònica un món intolerable, fet d’una mediocritat que és venuda com a grandesa.


    3. L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “El mecanoscrit del segon origen”, de Manuel Pedrolo. On narra la història de dos nens i nenes, que són els unics supervivens d’un atac extraterrestre.

    ResponElimina
  10. 4. L’única obra que no pertany a la tradició literària occidental és “ Els narradors de la nit”, de Rafik Schami. Pertany a la tradició oriental.

    La característica que la fa diferent a les altres és l’estil, s’acosta molt a l’oralitat, i permet llegir les històries que s’hi narren com si ens fossen explicades de viva veu.


    5. No he tingut el gust de llegir cap d’aquestes històries però les dues obres que plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults són; “ El petit príncep”, d’Antoine de Saint-Exupery i “ El vigilant en el camp de sègol”, de J.D.Salinger.


    6. Desprès de finalitzar amb aquest itinerari gradual de la literatura universal adreçades als infants i els joves és difícil anomenar l’obra que més m’agradat perque cadascuna d’elles m’ha fet reflexionar però en aquesta etapa ( D’11 a 13 anys, de 14 anys..) són dues les obres que em semblen més interessants ; “ El petit príncep”, i “ El vigilant en el camp de sègol”, en un futur m’agradaria llegir-los perquè pense que són d’una temàtica interessant on reflecteixen i critiquen la disconformitat en la societat.

    ResponElimina
  11. 1º. Classificació de les obres:

    -REALISME: “L’illa del carrer dels ocells” d’Uri Orlev; i “El vigilant en el camp de sègol” de J.D. Salinger.
    -AVENTURES: “L’illa del tresor” de Robert Louis Stevenson.
    -CIÈNCIA FICCIÓ: “Mecanoscrit del segon origen” de Mannuel de Pedrolo.
    -FANTASIA: “El hòbbit” de J.R. R.Tolkien; “El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry; “Els narradors de la nit” de Rafik Schami.

    2º. D'una banda, "El petit príncep" d'Antoine de Saint-Exupéry, ja que el protagonista te la capacitat de retratar l’absurditat de molts dels models existencials de les persones adultes des de la mirada d’un infant innocent.
    I per altra banda, “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger, perquè en aquesta narració, fa una consideració que el món dels adults és hipòcrita, que aquestes són incapaces de parlar d’alguns temes. És un llibre sobre la infantesa que observa el món de les persones adultes, i critica durament un món intolerable, fet d’una mediocritat que és venuda com a grandesa.

    3º. L'única obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo.

    4º. L’obra “Els narradors de la nit” de Rafik Schami, ja que no pertany a la tradició literària occidental, sinó oriental.
    La característica que la fa diferent de la resta d'obres, és perquè el seu estil s'acosta a l'oralitat, produint que aquest tipus d'històries quan les llegim sembli que les estiguem escoltant narrar d'una manera oral.

    5º. Si, de fet "El petit príncep" d'Antoine de Saint-Exupéry és un dels meus llibres preferits de xicoteta, i que encara guarde amb gust.
    Hi ha dues obres que plantegen un trencament o conflicte entre la vida dels joves i dels adults, les quals són: “ El petit príncep” i “ El vigilant en el camp de sègol”, ja que ambdues fan una crítica del món dels adults, i sobre la visió del món que els transmeten aquestos als infants.

    6º. Les històries que més m'han agradat d'aquesta última fase, és per un costat "El petit príncep" d'Antoine de Saint-Exupéry, que ja l'havia llegit i em va agradar; i per l’altre les històries que no coneixia i que m'agradaria llegir, “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger, perquè m'ha semblat molt interessant la crítica que fa mitjançant un jove, sobre la societat en què viuen els adults, i la visió insatisfeta de veure amb els seus propis ulls que la realitat que l'havien originat no era la veritable; “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo, perquè és una novel•la de ciència ficció, produint curiositat de com pot acabar la història, i amb això que el lector/a la llegeixi fins al final; i “Els narradors de la nit” de Rafik Schami, perquè crec que pot ser un llibre molt bonic i ple de imaginació per posseir diferents contes i la importància d'aquests en la història.


    IRENE CALVO MARTÍNEZ 2º A

    ResponElimina
  12. Vanessa Juanes Ortiz.
    2B Grau d’Educació Infantil
    LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ..

    1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:
    - Realisme : “L’illa del carrrer dels Ocells”, d’Uri Orlev i “El vigilant en el camp de sègol”, de J.D.Salinger
    - Aventures : “L’illa del tesor”, de Robert Louis Stevenson
    - Ciència ficció : “Mecanoscrit del Segon Origen”, de Manuel de Pedrolo.
    - Fantasia : “El hobbit”, de J.R.R.Tolkien, i “Els narradors de la nit”, de Rafik Schami
    - Mescla de Realisme i Fantasia : “El petit Príncep”, d’Antoine, de Saint-Exupéry

    2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?
    “El vigilant en el camp de sègol”, de J.D.Salinger.
    És una història d’un jove rebel que s’escapa de l’escola i va voltant perdut durant 3 dies per la ciutat de Nova York. És un noi que s’està fent gran i no li agrada el món com és. Descriu el seu entorn, els integrants de la seua família, les persones que coneix pel món. Considera que el món de les persones adultes és hipòcrita.
    “El petit princep”, d’Antoine de Saint-Exupéry; és un obra que critica el món del adults mitjançant la mirada pura i innocent d’un petit príncep d’un altre planeta. Considera també que els adults ens fan creure en una realitat que ells no creuen. Ho troba absurd.

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?
    Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo.
    Novel•la de Ciència Ficció.

    ResponElimina
  13. Vanessa Juanes Ortiz.
    2B Grau d’Educació Infantil
    LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ..

    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?
    Els narradors de la nit. Obra que pertany a la tradició literària oriental.
    Es caracteritza perquè recrea l’atmosfera oriental dels barris àrabs, amb un estil que s’acosta molt a l’oralitat, i permet llegir les històries que s’hi narren com ens fossin explicades de viva veu. A més, les històries conviden al lector a llegir i escoltar-les. Les fa històries misterioses i descriu el moment com si estigueres vivint-ho.

    5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?
    Si, he llegit: El petit Princep i el Mecanoscrit del Segon Origen.
    Les obres que plantegen un trencament entre la vida dels joves i la dels adults són: El petit príncep i El vigilant en el camp de sègol.
    El petit príncep retrata l’absurditat de molts dels models existencials de les persones adultes , analitza la visió de les persones, l’amistat, els sentiments, l’amor per les coses, les il•lusions,...i la conclusió que trau és que ens fan viure en un engany.
    El vigilant en el camp de sègol, ens fa veure que l’adolescència és un lloc de pas i critica el mateix que en l’obra anterior, que ens transmeten visions que no són reals.

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?
    M’han agradat totes perquè les trobe còmodes de llegir i molt entretingudes. Tal volta les que més m’han agradat són:
    - L’obra del Mecanoscrit del Segon Origen, perquè la recorde més i en el seu moment me va captivar. Pensar que el món es quedara en sols 2 supervivents me va fer pensar en lo dur que seria sobreviure.
    - L’obra dels Narradors de la nit. M’encanta l’ambient oriental i imaginar-me les obres amb eixe ambient en fa entrar en el seu món. A més a més, quan les llig m’imagine els escenaris, els palaus, les alfombres, les sabates de punta, els vestits que duen,... són obres molt atractives al menys per a mi.

    ResponElimina
  14. 1- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:
    Realisme:
    “L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol” i “El petit príncep”.

    Aventures:
    “L’illa del tresor”.

    Ciència ficció:
    “Mecanoscrit del segon origen”.

    Fantasia:
    “El hòbbit”, “Els narradors de la nit” i “El petit príncep”.

    2- “El petit príncep”. On es fa una diferenciació entre el món de les persones adultes i el món dels infants, i les diferents formes d’interpretar la vida.
    Arrel d’uns personatges adults, que es troba l’infant protagonista, es fa veure com d’absurdes són les preocupacions d’aquestos.

    3- L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “El mecanoscrit del segon origen” i el seu autor és Manuel de Pedrolo.

    4- L’única obra que no pertany a la tradició literària occidental és “Els narradors de la nit”, que pertany a la tradició literària oriental.
    La característica que la fa diferent a la resta d’obres és l’estil en que està escrita. És un estil que s’apropa a l’oralitat, és a dir, que les històries estan escrites com si algú les estigués narrant.

    ResponElimina
  15. 5- La veritat és que no he tingut el plaer de llegir cap d’aquestes obres. Però pel que explica el narrador trobe que “El petit príncep” és una de les obres que més clarament plantegen un trencament entre la vida dels joves i dels adults. Aquesta obra explica, des dels ulls d’un infant, com d’absurdes són les preocupacions que tenen les persones adultes que apareixen al llarg del seu camí.

    També es fa un trencament entre la vida dels joves i dels adults en l’obra “El vigilant en el camp de sègol” on un jove protagonista, s’escapa per conèixer el món, i es troba amb un del qual no li agrada res. Considera que el món dels adults és hipòcrita.

    6- Des del meu punt de vista totes aquestes lectures em pareixen interessants. Però si he d’escollir-ne una, seria “L’illa del carrer dels ocells”. És el testimoni d’un nen d’onze anys, que conta la terrible aventura que va viure a la Segona Guerra Mundial. L’autor explica que el nen conta aquesta història com si estigués contant en persona. Qualsevol testimoni, sobre vivències, que se’ns conte sol captar la nostra atenció i ens captiva fins que acaba el relat. Aquesta em pareix una d’aquestes, i que a més ens pot fer conèixer de ben a prop uns fets, en els quals no hi estàvem.
    Estic ben segura que llegiré aquesta obra la qual em farà conèixer més sobre un important esdeveniment històric i, a més, em captivarà com si algú que conec em conta una vivència pròpia.


    Sóc Nuria Bertó (a les 3 fases del fòrum)

    ResponElimina
  16. 1.-Les obres que ens recomanen en aquesta franja d’edat les podríem classificar d’aquesta manera:
    Realisme: l’Illa del carrer dels Ocells , d’Uri Orlev, el Vigilant en el camp de sègol, de J.D.Salinger i Els narradors de la nit, de Rafik Schami
    Aventures: l’Illa del Tresor, de Robert Louis Stevenson
    Ciència ficció; Mecanoscrit del segon origen, de Manuel Pedrolo
    Fantasia El Hòbbit, , de J.R.R Tolkien i El Petit Príncep . d’Antoine de Saint-Exupéry

    ResponElimina
  17. 2.-El Petit príncep , és la ment adulta reflexada en el cos d’un nen que intenta interpretar món de les persones adultes on cada opinió és una interpretació particular, on ni sols hi ha una única manera de resoldre o de veure les coses. El Petit Príncep amb les seues preguntes transparents i innocents, intenta entendre la vida en el Planeta Terra però s’adonarà de la complexitat de les coses importants de la vida i la turbulència de l’absurd món de les persones adultes.

    ResponElimina
  18. 3.-L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua es “Mecanoscrit del segon Origen” de Manuel Pedrolo, està escrita en català i s’ha convertit en una novel•la d’èxit, sobre tot en el sector juvenil, Aquesta història d’Amor i supervivència va ser duta a la televisió per la productora catalana TV3.

    ResponElimina
  19. 4.-L’única Obra que no pertany a la tradició literària occidental és la novel.la “Els narradors de la nit” de Rafick Schami, pertany a la cultura Oriental . l’autor és nascut a Damasc, Síria. La peculiaritat d¡aqueta història és l’estil de narració que ofereix, definit per l’oralitat de la que parteix aquesta cultura, és per açò que les històries es poden contar com si fossin contes.

    ResponElimina
  20. Les paraules i l’expressió ens conviden a ser receptors d’altres realitats. La transmissió d’altres atmosferes es fa patent sota l’atenta mirada d’aquell que escolta.

    ResponElimina
  21. 5.-D’entre totes les possibilitats de lectura i fa anys, quan encara no comprenia ni diferenciava el missatge que ens volia transmetre el Petit Príncep, vaig llegir aquest llibre. Ben segur que ara li trobaré un altra essència, serà un dels llibres que me torne a llegir en breu. M’atrau l’enfocament i el sentit que se li dona al món adult, amb tota la seua complexitat i la seua idiosincràsia front la visió pura e innocent de l’infant. Potser ,si moltes vegades pensarem com ells i deixarem a part les divagacions i els absurdes al que estem acostumats, caminaríem per la vida amb un altre aire, menys contaminat, més autèntic, més sincer...

    ResponElimina
  22. 6.-Com he dit abans El Petit Princep és la lectura que més em motiva sense deixar de costat la gran varietat de lectures que ens proposa Pep Molist.
    M’atrau molt els Narradors de la nit, pel canvi d’aire, per que la multiculturalitat és una de les nostres competències transversals tant en un aula com en el nostre dia a dia, per l’enfocament dinàmic i encisador al que sols el conte pot arriba a fer.
    Pense que l’Illa del Tressor és un gran llibre que deuria llegir, malgrat que no m’agraden les històries d’adventures, és una de les lectures claus que qualsevol adolescent ha de tindre a les seues mans.
    Per finalitzar i amb un crit emmirallat,sols dir que la literatura siga quina siga l’edat és capaç de traslladar-nos i d’emocionar-nos fins a punts inimaginables, tan sols ens hem de deixar dur...

    ResponElimina
  23. TERCERA PART DEL FORUM
    Paula Jarque Prats
    2-B Educació Infantil
    LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ...
    1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:
    * Realisme: “L’illa del carrer dela Ocells, d’Uri Orlev”, “El vigilant en el camp de sègol, de J.D. Salinger”.
    * Fantasia: “El hòbbit, de J.R.R.Tolkien”, “Els narradors de la nit, de Rafik Schami”.
    * Aventures: “L’illa del tresor, de Robert Louis Stevenson”.
    * Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo”.

    2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?
    El petit príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry. Aquesta té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i crítica l’absurditat del món dels adulta mitjançant la mirada de innocent d’un nen.


    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?
    L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és: “Manoscrit del segon origen”, la qual el seu autor és Manuel de Pedrolo, publicada a l’any 1974.

    ResponElimina
  24. Paula Jarque Prats
    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?
    L’única obra que no pertany a la tradició literària occidental és: “Els narradors de la nit”, de Rafik Schami. Perteneix a la cultura oriental.
    Es caracteritza perquè descriu els narradors d’aquesta cultura amb un estil que s’acosta molt a l’oralitat, i que permet llegir les històries que s’hi narren com si ens fossin explicades de viva veu.

    5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?
    Sí, el petit príncep, de Antoine de Saint-Exupéry. On retrata l’absurditat de molts models existencials de les persones adultes des de la mirada pura i innocent d’un infant.
    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?
    L’obra que més m’agradat entre altres ha sigut la del petit príncep, perquè l’he llegida i no em canse mai de rellegir-la. Aquesta obra és la que més destaque perquè tracta temes molts interessant, a més de tindre una visió molt realista.
    L’obra que m’agradaria llegir és la dels narradors de la nit, ja que és una altra cultura i també hem de treballar la diversitat a les aules.

    ResponElimina
  25. 1.- REALISME: “L’illa del carrer dels Ocells”d’Uri Orlev, “El vigilant en el camp de sègol” de J.D. Salinger, “El petit príncep” d’Antonie de Saint-Exupéry.
    - AVENTURES: “L’illa del tresor” de Robert Louis Stevenson.
    - CIÈNCIA FICCIÓ: “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo.
    - FANTASIA: “El hòbbit” de J.R.R. Tolkien, “El petit príncep” d’Antonie de Saint-Exupéry, “Els narradors de la nit” de Rafik Schami.

    2. “El petit príncep” i “El vigilant en el camp de sègol” són dos llibres de caràcter filosòfic i existencial i critiquen l’absurditat del món dels adults. Ambdues són lectures que jo no podria classificar dins d’una etapa o edat, perquè, tant si eres un adult/a o un adolescent, et veus reflectit en els personatges; són llibres que et fan reflexionar sobre les persones i la seua manera de viure, de l’absurditat que envolta la nostra forma d’actuar a mesura que ens fem majors: Els adults hem de comportar- se com “adults”, perquè sinó la societat ens crítica per ser diferents, i poc a poc, ens convertim en persones molt llunyanes del món dels infants.

    3. L’obra que està originalment escrita en la nostra llengua es “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo.

    4. “Els narradors de la nit” de Rafik Schami és l’única obra que no pertany a la cultura literària occidental, perquè, reflecteix la cultura oriental dels barris àrabs. La característica que la fa diferent a les altres obres és el seu estil molt proper a l’oral, ja que, narra les històries com si fossin contades a un públic en viu.

    ResponElimina
  26. 5. Casualment jo vaig llegir els llibres que plantegen un conflicte entre la vida dels joves i els adults. “El petit príncep” el vaig llegir quan encara era una adolescent, i em vaig sentir molt identificada amb l’autor, l’aviador al llibre; jo també volia pintar, però, els adults deien que això no era un futur raonable i vaig deixar la pintura per al temps d’oci. “El vigilant en el camp de sègol” va caure en les meues mans uns anys després. Tenia especial interès en llegir aquest llibre pel misteri que l’envoltava, hi havia gent que deia que estava maleït; però, res d’això, és un llibre que, per moltes raons, és especial per a mi. Són dos llibres que si els llegeixes en el moment adequat es converteixen en una espècie de “Bíblia” personal . Ambdós fan companyia als joves quan es senten sols en un món d’adults.

    6. Totes les lectures recomanades em pareixen interessants. A banda dels llibres que ja he llegit i nomenat, després de les recomanacions, llegiria tots els altres. Per ser sincera, “El hòbbit” està esperant-me a la prestatgeria de casa, i pot ser que siga el pròxim de la llista, m’ha agrada molt la trilogia del “Senyor dels anells”, però, no hi vaig saber de l’existència de “El hòbbit” fins fa poc.

    ResponElimina
  27. 1. Realisme: "El vigilant en el camp de sègol", "L'illa del carrer dels ocells".

    Aventures:"L'illa del tresor"

    Ciència Ficció: "Mecanoscrit del segon origen"

    Fantasia:"El hòbbit","El petit príncep"

    ResponElimina
  28. 2. Una de les históries que critica el món dels adults és "El petit príncep", on el protagonista intenta descriure el món tan avorrit i extrany dels adults a partir de la seua visió d'infant. Amb aquesta història, amb les paraules tan innocents del protagonista, t'adones de com els adults fem de complicat el món.

    Altra història que critica el món dels adults és "El vigilant en el camp de Ségol", on un jove rebel ens exposa la seua visió del món modern així com la seua complexitat.

    ResponElimina
  29. 3. L'obra que està escrita en el nostre idioma és "Mecanoscrit del segon origen", escrita per Manuel de Pedrolo on conta la creació d'una nova humanitat de la mà de dos xiquets que són els únics supervivents de la Terra després d'un atac extraterrestre.

    4. Aquesta obra és "Els narradors de la nit", la qual pertany a la tradició oriental. Es caracteritza i es diferencia de la resta pel seu estil, ja que conta les històries com si foren narrades en lloc de llegides, apropant-se a l'oralitat.

    ResponElimina
  30. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  31. 5. De petita vaig llegir "EL petit princep", però no em va agradar perquè mai l'entenia. Li vaig agafar un poc de mania i no la vaig tornar a llegir, però aquest llibre m'ha explicat de que tractava i tinc curiositat en llegir-la i veure-la des d'altre punt de vista. A més, crec que és la història idònea per entendre el món des de diferents punts de vista: un d'infants i altre d'adilts.

    6. No l'he llegida, però la que em sembla més interessant de totes és "Els narradors de la nit". M'ha despertat curiositat per llegir-la, no sé, per tal de veure si és cert allò de que sembla que estigues escoltant les històries més que llegint-les. A més, són històries de tradició oriental, que no estem acostumats a llegir i han de ser diferents.

    Per finalitzar, he de dir que "Dins del Mirall" m'ha servit per recordar llibres de la meua infantesa i veure-los des d'altre punt de vista, adonar-me dels detalls que les fan importants. I m'ha donat idees d'històries que encara ara vull llegir.

    DAYANA MARIN HORTELANO
    2º A, EDUCACIÓ INFANTIL

    ResponElimina
  32. 1. Classificació de les obres per gèneres narratius:
    REALISME: ʺEl vigilant en el camp de sègolʺ de J.D. Salinger. ʺL’illa del carrer dels Ocellsʺ d’Uri Orlev, i ʺEl petit príncepʺ d’Antoine de Saint-Exupéry
    AVENTURES: ʺL’illa del tresorʺ de Robert Louis Stevenson.
    CIÈNCIA FICCIÓ: ʺMecanoscrit del segon origenʺ de Manuel de Pedrolo.
    FANTASIA: ʺEl hòbbitʺ de J.R.R. Tolkien. ʺEl petit príncepʺ d’Antoine de Saint-Exupéry. ʺEls narradors de la nitʺ de Rafik Schamiʺ
    ---------------------
    2- Les obres que presenten un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial, i critica l’absurditat del món dels adults són:
    - “El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry
    - “El vigilant en el camp de sègol” d J.D.Salinger
    Ambdós són històries que mostren una visió crítica de la societat, des de la perspectiva dels infants i dels joves. Històries que podrien ser dirigides tant per adults com per a adolescents.
    Al conte del petit príncep, el xiquet mostra alguns models que li semblen incoherents. La mirada que té l’infant i el que realment li preocupa: cuidar una rosa, protegir-la, el medi ambient. Una mirada a la vida que s’allunya de la que tenen els adults.
    Al conte del vigilant en el camp de sègol, el jove de setze anys, s’escapa de l’escola i critica tot el que veu al seu voltant, una societat que mostra uns expectatives a les quals ell no vol respondre perque no li agraden.
    --------------------------
    3 - “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo, és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua.
    -------------------
    4 – L’única obra que no pertany a la tradició literària occidental és “Els narradors d la nit” de Rafik Schami. Aquesta pertany a la cultura oriental, on es descriu els barris dels àrabs. En aquesta obra es narren i es descriuen les històries de manera que conviden al lector a llegir-les i escoltarles.
    -------------------------------
    5 – Les històries que plantegen un trencament o un conflicte entre la vida dels joves i dels adults són: “El petit princep” i “El vigilant en el camp de sègol”, com he nombrat a l’activitat 2. No he llegit ninguna d’aquestes obres, però a hores d’ara considere que el plaer de tenir un llibre d’aquestos a les teues mans a l’edat adecuada, deu ser molt gratificant.
    ------------------------
    6 – Després d’haver llegit totes les lectures, me n’he adonat que totes i cadascuna d’elles mosten el valor educatiu, i transmeten tota la fantasia, magia que els menuts i joves deuen sentir al llegir cada conte. Històries que poden fer de la lectura un privilegi. Una sensació que tots i cadascun de nosaltres deuriem experimentar al llarg de la nostra vida.

    CRISTINA POUS LUIS
    2n GRAU ED. INFANTIL (A)

    ResponElimina
  33. TERCERA FASE DEL FÒRUM DE LECTURA

    LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ...
    1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:
    -Realisme: “l’Illa del carrer dels ocells” i “El vigilant en el camp de segol”.
    -Aventures: “L’illa del tresor”.
    -Ciència-ficció: “Mecanoscrit del segon origen”.
    -Fantasia: “El Hobbit”, “El petit princep” i “Els narradors de la nit”.

    2.- Quines de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?
    “El petit princep” perque ens fa reflexionar respecte alguns dubtes que tenim els adults i que vistos per els infants perden molta importancia.

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?
    “Mecanoscrit del segon origen” Manuel de Pedrolo.

    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?
    “Els narradors de la nit” pertany a la cultura oriental i la característica que la fa diferent es que la temática es fantástica però reflectint la cultura oriental dels barris àrabs.

    5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quines plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?
    L’unica obra que havia llegit era “El petit princep”. Respecte a una tematica que trenque entre la vida dels joves i els adults trobem: “l’Illa del carrer dels ocells”, “El petit princep”, “L’illa del tresor” i “El vigilant en el camp de segol”.

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?
    La de “El petit princep” perque a banda de que es l’unica que he gaudit llegint s’ancera també es l’unica mes filosófica. Per aquest motiu pensé que es básica que la lligen els xiquets i xiquetes , ja que, es necesari fer-los reflexionar respecte a la vida adulta per tal de que no caiguen en els mateixos erros que fem nosaltres.

    ResponElimina
  34. LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 ANYS
    1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:
    REALISME: “L’illa del carrer dels ocells”,d´Uri Orlev “El vigilant en el camp de sègol”, Jerome David Salinger
    AVENTURES: “L’illa del tresor”, Robert Louis Stevenson
    CIÈNCIA FICCIÓ: “Mecanoscrit del segon origen”, Manuel de Pedrolo
    FANTASIA: “El hòbbit”, Jonh Ronald Reuel Tolkien. “El petit príncep” Antonie de Saint-Exupéry i “Els narradors de la nit”, Rafik Schami

    2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?
    Les obres “ El petit Príncep” i “ El vigilant en el camp de sègol” són dues obres amb ensenyament filosòfic i existencial. A la primera el protagonista té la capacitat de retratar l’absurditat del molts dels models existencials de les persones adultes des de la mirada pura i innocent d´un infant. La segona obra critica el món dels adults i la societat des de una mirada de un adolescent que està fent-se adult.
    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?
    L´obra que ha estat originalment escrita a la nostra llengua és “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo. Es tracta d’una novel•la de ciència ficció en la que un adolescent i una adolescent són els únics supervivent d´un atac extraterrestres. Aquesta novel•la va ser publicada al 1974.
    4 Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?
    L’única obra que no pertany a la tradició literària occidental és “Els narradors de la nit” de Rafik Schami. Aquesta història recrea l’atmosfera oriental dels barris àrabs, que descriu els narradors d’aquesta cultura amb un estil que s’acostà molt a l’oralitat.

    ResponElimina
  35. 5-Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?
    Doncs que no recorde haver llegit en la meua infància cap d´aquestes històries crec que algunes d´elles es deuen contar, per els valor i els sentiments que poden despertar i transmetre al xiquets i xiquetes. Com he dit abans les dues lectures “El petit prícep” i “El vigilarnt en el camp de sègol retracten l´absurditat de molts dels models existencials de les persones adultes.
    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?
    Totes les lectures d´aquest llibre són molt interessants, per d´aquestes etapes destacaria “´L illa dels carrers dels ocells,perquè és una història real i intenta transmetre lo mal que ho passaven aquelles persones que visqueren el la Segona Guerra Mundial. És una història trista però molt emotiva, en la que és pot veure la valentia d´aquell xiquet que és va quedar sol i que va lluitar per sobreviure

    ResponElimina
  36. 1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:
    - realisme: “L’illa del carrer dels ocells” d’Uri Orlev i “El vigilant en el camp de sègol” de J.D. Salinger
    -aventures: “L’illa del tresor” de Robert Louis Stevenson
    -ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo
    - fantasia: “El hobbit” de J.R.R. Tolkien; “El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry i “Els narradors de la nit” de Rafik Schami
    2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?
    Des de el meu punt de vista les dues obres que tenen un caràcter filosòfic i existencial són "El petit príncep" d'Antoine de Saint-Exupéry i per un altra banda “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger. El petit príncep, és un nen d’altre planeta que a través d’exemples i experiències ens mostra l’absurditat de les persones adultes des de la mirada crítica d’un infant. Respecte al llibre “El vigilant en el camp de sègol” tracta sobre la visió que té un jove que es fa gran en un món i una societat que esperava que fos diferent i que no acaba d’entendre ja que no respon ni al model ni a les expectatives que les persones adultes li havien venut.

    ResponElimina
  37. 3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?
    L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “El mecanoscrit del segon origen” i el seu autor és Manuel de Pedrolo.

    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?
    L’única obra que no pertany a la tradició literària occidental és “Els narradors de la nit” de Rafik Schami, perquè, reflecteix la cultura oriental dels barris àrabs. La característica que la fa diferent a les altres obres és la seua espontaneïtat que sembla molt a la oralitat i açò dona la sensació que narri històries com si fossin contades en directe.

    ResponElimina
  38. 5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?
    Si que he llegit algunes d’aquestes obres, “Mecanoscrit del segon origen”, “el petit príncep”, “el Hobbit”. Però d’aquestes obres l’única que trobe que planteja un tractament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults és “el petit príncep” ja que mostra l’absurdesa del món dels adults vist des de mirada crítica d’un infant.

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?
    L’obra que em resulta més interessant és “El mecanoscrit del segon origen”, és una novel•la de ciència ficció on es planteja un futur de destrucció i soledat. On l’Alba i en Dídac són els únics supervivents d’un atac extraterrestre i lluitaran per la supervivència, tot buscant refugi, aliment i altres coses que els vagin acostant a la vida que tenien abans i així reinventar allò que la humanitat ja coneixia.
    M’agrada perquè em resulta interessant ja que viuen un fet que tots alguna vegada hem imaginat: el fi de la humanitat i la lluita per la supervivència

    ResponElimina
  39. Miriam Rico Portero 2B grau d’educació Infantil

    LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ...

    1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:

    - Realisme: “L’illa del carrer dels ocells” i “El vigilant en el camp del sègol”.
    -Aventures: “L’illa del tresor”.
    -Ciència Ficció: “Mecanoscrit del segon origen”.
    - Fantasia: “El hòbbit”, “Els narradors de la nit”.
    -Fantasia que es barreja amb la Realitat: “El petit príncep”.

    2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?

    El petit príncep, tracta d’un xiquet que es replanteja tot de la vida en general i més de l'adulta, fa preguntes que es donen per fetes ja, però és perquè no l’ha entén i perquè moltes vegades les coses quotidianes que ja tenim per fetes o per normals perquè ens l’han ensenyat així, no són sempre tan clares. A vegades simplement les aprenem perquè les persones adultes ens guien per el que ells/es veuen més correcte. Per això el petit príncep el que fa és preguntar-se per què les coses són d’una manera i no d’altra, vol aprendre i es qüestiona tot, que és el que moltes xiquetes i xiquets fan quan són xicotets qüestionar-se tot, i a vegades els adults es prenen això com si foren preguntes absurdes i no ho són, ja que moltes d’eixes vegades no saben que respondre i “passen paraula”.
    El vigilant en el camp del sègol, tracta d’un nen (adolescent) que critica la societat, perquè la veu hipòcrita, sense valors com la generositat, amistat, sinceritat... És un nen que pensa com que la societat no té sentit i que totes les expectatives que ens han donat des de xicotets de com era la vida foren mentides, es veu perdut i vol aferrar-se a algú que el comprenga i que realment li done eixe sentit que espera ja que pel moment la vida en la que està creixent no li agrada.

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?

    L’obra escrita originalment en la nostra llengua és “El mecanoscrit del segon origen” de Manuel del Pedrolo.

    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?

    “Els narradors de la nit”, que pertany a la cultura oriental de Rafik Schami.
    La característica que la fa diferent és que aquest conte quan es llegit pareix que siga contat oralment per el narrador, més explicat en el moment com diu en el llibre a “viva veu”.

    ResponElimina
  40. 5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?

    He de dir que mai havia llegit cap d’aquestes obres, però pel que he llegit en aquest llibre em pareix que tant el “Petit Príncep” com “El vigilant en el camp del sègol” em pareixen dues obres que trenquen la vida dels més joves amb la dels adults, es qüestionen el perquè de tot i intenten comprendre el mecanisme de la vida. A més són dues obres que ens poden fer que pensem i valorem fins les coses més petites d’aquesta vida, a més ajuden a desenvolupar el valors (felicitat, sinceritat, la tolerància a la diversitat i el respecte,...)

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?

    Doncs ara que aquest llibre “Dins del mirall” m’ha donat a conèixer aquests contes, m’ha despertat la curiositat de llegir el Petit Príncep, perquè em sembla interessant el què es pot preguntar tant de la vida, i tinc curiositat de llegir què és, que li sembla interessant saber del món. A més com ja he dit abans crec que ens pot ajudar a valorar les petites coses de la vida i a reflexionar de com actuem i com podrien tots i totes millorar la societat que ens envolta.
    Però també he de dir que totes les obres que ens ha aconsellat Pep Molist en aquest llibre les he vist interessants, totes ens poden ajudar a desenvolupar les nostres habilitats docents per a contar i explicar contes, totes poden servir per motivar als xiquets i xiquetes a seguir llegint, i a més poden fer aprendre mentre gaudeixen, imaginen... Em pareix un bon llibre per a que en un futur pugam transmetre el gust per llegir, i a més per a que ells/es puguen desenvolupar-se millor com persones, i desenvolupant així les quatre competències bàsiques el saber, saber ser (millor persones), estar ( saber comportar-se mentre els llegeixen un conte, saber estar si representem un conte mitjançant un teatre...) i saber fer (utilitzar la imaginació, i fomentar la creativitat).

    ResponElimina
  41. LECTURES D’11 A 13 ANYS I E 14 A...

    1.
    - REALISME: “L’illa del carrer dels ocells” d’Uri Orlev; i “El vigilant en el camp de sègol” de J.D. Salinger.
    - AVENTURES: “L’illa del tresor” de Robert Louis Stevenson.
    - CIÈNCIA FICCIÓ: “Mecanoscrit del segon origen” de Mannuel de Pedrolo.
    - FANTASIA: “El hòbbit” de J.R. R.Tolkien; “El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry; “Els narradors de la nit” de Rafik Schami.
    2.
    El Petit Príncep d'Antoine de Saint-Exupéry. Publicat el 1943 a Nova York.
    La història narra la trobada entre un nen i un aviador, els diàlegs que tenen i com aquests fan replantejar la vida a l'adult. El llibre està il•lustrat amb dibuixos del mateix autor, que formen part de la narració i que són tant o més coneguts que el conte. Cada capítol relata una trobada del petit príncep que resta perplex pel que fa al comportament absurd de les «persones grans».
    El vigilant en el camp de sègol de J.D Salinger publicada l’any 1951.
    La història tracta sobre un jove de setze anys que es expulsat de l’escola, aleshores passa tres dies per els carrers de Nova York, durant aquestes dies per els seus comentaris coneixem un poc la seva família, el seu entorn i sobre aquelles persones que es va trobant pel seu camí. Podem observar que aquest és un nen que s’està fent major i no li agrada gens el món que l’envolta.
    3.
    L’obra publicada originalment en la nostra llengua és “ Mecanoscrit del segon origen” escrita per Manuel de Pedrolo ( l’Aranyó, Catalunya, 1918 – Barcelona, Catalunya, 1990).

    ResponElimina
  42. 4.
    L’obra que no pertany a la tradició literària occidental és “ Els narradors de la nit”. Aquesta pertany a la cultura oriental és caracteritza perque en llegir-la tens la sensació de que l’estan explicant de viva veu, per aquesta raó es una forma bella d ‘homenatjar els escriptors per les paraules, els gestos i les històries que ens brinden.
    5.
    No, no he tingut el plaer de llegir cap d ‘aquestes històries, doncs moltes d ‘aquestes no sabia ni de la seva existència. Com he comentat abans hi ha dos històries on és produeixin conflictes entre la vida dels joves i els adults i són “ El petit príncep” i “El vigilant en el camp de sègol”. Tots dos critiquen la societat , el primer des de la visió d ‘un infant i el segon des dels ulls d ‘un jove rebel.
    6.
    D‘aquestes ultimes etapes, m’ha paregut interessant l’obra “Els narradors de la nit”, per tot el que comenta l’autor, ja que parla molt be d’aquesta, i quant ha comentat que pareix que la estiguen explicant en viva veu m’ha cridat molt l’atenció. A més és la que més m’ha divertit.

    ResponElimina
  43. Silvia Llacer Sanchis

    LECTURES D'11 A 13 ANYS I DE 14 A ...

    1) Realisme: "L'illa del carrer dels ocells", "El vigilant en el camp de sègol".

    - Aventures: "L'illa del tresor".

    - Ciència ficció: "El hòbbit", "Mecanoscrit del segon origen".

    - Fantasia: "El petit príncep", "Els narradors de la nit".


    2) Per una banda, "El petit príncep" d'Antoine de Saint-Exupéry; és una obra on el protagonista té la capacitat de retratar l'absurditat de molts dels models existencials de les persones adultes des de la mirada pura i innocent d'un infant.

    Per l'altra, "El vigilant en el camp de sègol" de J.D. Salinger; és una obra on es critica la societat moderna des dels ulls d'un jove rebel que s'està fent gran.

    3) L'obra que està escrita originalment en la nostra llengua és "Mecanoscrit del segon origen" de Manuel de Pedrolo.


    4) "Els narradors de la nit", que pertany a la tradició literària oriental.
    La característica que la fa diferent de les altres és que descriu els narradors d'aquesta cultura amb un estil que s'acosta molt a l'oralitat, i que permet llegir les històries que s'hi narren com si ens fossin explicades en el mateix moment.


    5) Jo no he llegit cap d'aquestes obres, però hi ha dues obres que plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults i aquestes són; " El petit príncep", d'Antoine de Saint-Exupery i " El vigilant en el camp de sègol", de J.D.Salinger.


    6) La lectura que més m'ha cridat l'atenció és la de " Els narradors de la nit " de Rafik Schami, perquè són històries de tradició oriental i mai n'he llegit cap i el fet que tinga un estil que s'acosta a l'oralitat m'ha paregut bastant interessant.

    ResponElimina
  44. LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ...

    1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:

    - realisme:
    “L’illa del carrer dels ocells”, d’Uri Orlev.
    “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger.

    -aventures:
    “L’illa del tresor” de Robert Louis Stevenson.

    -ciència ficció:
    “Mecanoscrit del segon origen”, de Manuel de Pedrolo

    - fantasia:
    “El hòbbit” de J.R.R.Tolkien
    “El petit prícep” d’Antoine de Saint-Exupéry
    “Els narradors de la nit” de Rafik Schami.


    2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?

    Les obres que tenen un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critiquen l’absurditat del món dels adults són:

    “El petit prícep” d’Antoine de Saint-Exupéry:
    Llibre en què es tracten temes com l'amistat, l'amor, el sentit de la vida o la por d'envellir. Defèn la saviesa dels xiquets i xiquetes com quelcom que serveix per a guiar-se en la vida adulta, però que per desgràcia es perd amb l'edat. Critica el món dels adults, ja que aquestos són seriosos, i no saben gaudir, l'essencial s'escapa de la seua vista.

    “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger:
    Un jove, Holden Caufield, que s’està fent gran i que coneix un món que no li agrada gens, aquest se sent molt incomprès en aquest món on pareix que esta sol. Critica el mon hipòcrita dels adults i vol fugir-ho.

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?

    L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo.

    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?

    “Els narradors de la nit” de Rafik Schami, pertany a la cultura oriental, el llibre se situa a Síria i concretament a la seva capital, Damasc.
    Es tracta d'una obra que al llegir-la, pareix que l'autor estiga contant-te-la en persona.

    5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?

    De xicoteta vaig començar a llegir “El petit príncep” d'Antoine de Saint-Exupéry, però al no entendre bé l'argument del llibre vaig deixar de llegir-lo. Com ha explicat la meua companya Dayana, desprès d'haver-ho tractat en “Dins del mirall”, és quan tinc verdadera curiositat per descobrir-ho.

    Els llibres que plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults, com he dit anteriorment, són “El petit prícep” d’Antoine de Saint-Exupéry i “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger.

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?

    el llibre “El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry em sembla realment interessant,es tracta d'una obra filosòfica i poètica que es dirigeix a qualsevol classe de públic, i no sols als més menuts. Crec que és un llibre interessant per a tractar amb els infants, ja que es tracta d'una lectura fluida, en la qual s'exposa un univers ric amb abundants il•lustracions.
    Es un llibre diferent, en cada capítol, el petit príncep queda perplex degut al comportament “absurd” de les persones adultes.
    El narrador, recorda la seua infància, quan els adults per exemple no comprenien que el seu dibuix no era un barret sinó una boa que s'havia menjat un elefant.
    Aquest llibre ens parla de la importància de no oblidar-se del xiquet que vam ser i que portem dins, i de posar-se de vegades en els ulls dels més xicotets, ja que aquestos veuen certes coses que els adults no aprecien.

    Paola Parisi Saval
    2ºA

    ResponElimina
  45. AMPARO TATAY

    LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ...

    1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:

    -realisme: “El vigilant en el camp de sègol”, “L’illa del carrer dels ocells”.
    -aventures: “L’illa del tresor”.
    -ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”.
    -fantasia: “El hòbbit”, “Els narradors de la nit”.

    2.- Quines de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?

    “El petit príncep”

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?

    “Mecanoscrit del segon origen”. Manuel de Pedrolo.

    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?

    “Els narradors de la nit”. Pertany a la cultura oriental.

    5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?

    No he tingut el plaer de llegir cap d’aquestes obres, però pense que la que planteja un conflicte entre la vida dels joves i la dels adults potser “El petit príncep”, ens fa veure la visió d’un nen sobre la vida de les persones adultes.

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?

    Pense que totes les lectures del llibre són molt interessants perqué cadascuna té unes característiques que la fan especial. Però, si m’haguera de quedar amb una, eixa seria “El petit príncep”, ja que és interessant conèixer la visió del nen sobre la vida adulta, doncs moltes vegades no tenim en conter allò que el xiquet o xiqueta sent davant les nostres actuacions.

    ResponElimina
  46. 1.- Realisme: “L’illa del carrer dels Ocells” d’Uri Orlev i “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger.
    -Aventures: “L’illa del tresor” de Robert Louis Stevenson.
    -Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”de Manuel de Pedrolo.
    - Fantasia: “El hòbbit” de J.R.R.Tolkien; “El petit prícep” d’Antoine de Saint-Exupéry i “Els narradors de la nit” de Rafik Schami.

    2.- “El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry; critica el món del adults mitjançant la mirada pura i innocent d’un petit príncep d’un altre planeta.

    A més a més, també té aquest caràcter filosòfic i existencial és “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger, en aquesta història es critica el món dels adults mitjançant els ulls d’un jove rebel que es fa gran en un món i una societat que no li agrada.

    3.- L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua es “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo, nascut a Barcelona. Jo l’he llegida dues vegades, i és una obra que enganxa, i que recomanaria a tothom.

    4.- “Els narradors de la nit” de Rafik Schami pertany a la tradició literària oriental, i no a l’occidental.
    Aquest conte té una característica diferent de la resta, que és un homenatge als narradors orals i llegint-la tens la sensació de que l’autor te l’està explicant. Així doncs el seu estil s’acosta molt a l’oralitat.

    5.- Una de les obres que he llegit es “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo. Conta les aventures de Dídac i Alba, dos adolescents que són els únics supervivents a la Terra d’ un atac extraterrestre, i han d’assegurar la continuïtat de l’espècie humana. També he llegit “L’illa del tresor”, i crec que també és molt entretinguda i recomanable, així com “El Hòbbit”, que em va encantar, tot i que no m’agraden gaire aquest tipus de novel•les (tan fantàstiques). També he llegit “El petit príncep”, i per a mi és una lectura obligatòria.

    Les dues obres que plantegen un trencament o conflicte entre la vida dels joves i els adults són “El petit príncep” i “El vigilant en el camp de sègol”; el primer des de la mirada pura i innocent d’un infant i el segon des dels ulls d’un jove rebel que s’està fent gran en un món i una societat que no lo agrada.

    6.- La lectura que em sembla més interessant és “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger, ja que crec que sembla una lectura molt interessant. Tambe m’agradaria molt llegir “L’illa del carrer dels ocells”, ja que he llegit “El diari d’Ana Frank”, i crec que tots hem de ser conscients del que va passar perquè mai més es torni a repetir una cosa pareguda.

    ResponElimina
  47. 1.

    - Realisme: “L’illa del carrer dels ocells” i “El vigilant en el camp de sègol”.

    - Aventures: “L’illa del tresor”.

    - Ciència ficció: “El hòbbit” i “Mecanoscrit del segon origen”.

    - Fantasia: “El petit príncep” i “Els narradors de la nit”.

    ResponElimina
  48. 2. L’obra d’Antoine de Saint-Exupéry, “El petit príncep”, té un ensenyament de caràcter filosòfic i existencial ja que critica el món del adults a través de la mirada d’un petit príncep d’altre món.

    ResponElimina
  49. 3. L’obra “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo, va ser escrita en català, i a més a més, va ser duta a la televisió i emesa com a sèrie gràcies TV3.

    ResponElimina
  50. 4. L’obra que no pertany a la tradició occidental és “Els narradors de la nit” de Rafik Schami, que pertany a l’oriental.
    La característica que la diferencia a la resta, és el seu estil, ja que s’acosta molt a l’oralitat al ser un homenatge als narradors.

    ResponElimina
  51. 5. He tingut el plaer de poder llegir, encara que fa molt de temps, les obres “L’illa del tresor” i “El petit príncep”.
    Com ja he dit a la pregunta segona, l’obra de “El petit príncep”, planteja un conflicte entre la vida dels adults i la dels joves.

    ResponElimina
  52. 6. Em sembla que l’obra “El petit príncep” és molt interessant ja que, ens pot ajudar a entendre com veuen el món els infants, així com les relacions amb els adults i entre aquestos. Aquesta obra ens podria servir per poder saber com tractar amb els més menuts.

    ResponElimina
  53. 1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:

    -realisme“L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol”.
    -Aventures: “L’illa del tresor”.
    -Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”.
    -Fantasia: “El hòbbit”, “Els narradors de la nit”.
    -Fantasia i realisme: “El petit príncep”

    2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?

    Per a mi hi ha dos, "el petit príncep" i "el vigilant de Sègol".

    *El vigilant de Sègol: és la història d'un xiquet que va creixent i va tenint noves experiències i s'està donant compte que el món dels adults no li agrada i fa una petita crítica des d'una visió juvenil.

    *El petit príncep, intenta comprendre la vida dels adults, fent – se preguntes. Però no entén el perquè es preocupen per aquestes coses, ja que per al això no té importància.

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?

    L’obra escrita originalment en la nostra llengua és “El mecanoscrit del segon origen”, i el seu autor és Manuel del Pedrolo.

    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?

    “Els narradors de la nit” es l’única obra que no pertany a la tradició literatura occidental, ya que pertany a la tradicció oriental. Les característiques de l'estil oriental són sobretot la oralitat, és a dir, que estan escrites de tal manera que sembla que ho estiguis escoltant i no llegint. És una característica bastant comú en l'estil oriental , a més solen basar-se en la fantasia i la tradició de la seu religió.

    5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?

    No he llegit cap d'aquestes obra, però he escolta que la del “petit príncep” és molt bonica ia la mea iaia li agradava molt, tambein he sentit parlar de la del “hobbit”, però la gent que l'havia llegit em deia que era molt semblant “al senyor dels anells” i que ho els agradava.

    Però com no me les he llegit no les puc valorar, ja que només m'he llegit el petit resum que posa al llibre.

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?

    Totes les obres semblen interessants, encara que em decanto per l'illa del tresor, a part que he llegit i vist moltes versions d'aquest llibre. M'agrada ja no només pel mite de buscar un tresor en una illa misteriosa, sinó per saber com vivien els pirates i qui eren.

    En l'actualitat com ja he dit, hi ha moltes versions d'aquest tema, com una pel•lícula de “l’illa dels caps tallats”, o simplement una molt famosa que és la de “pirates del caribe”.

    El tema dels pirates m'encanta a la vegada que no m'agradaria trobar-me amb una d'ells. És el tipus de novel•les que recomanaria a tothom, a demes faria adaptacions per a més xicotets. ja que en moltes ocasions veuen coses més cruels a la televisió que una novel•la de pirates.

    ResponElimina
  54. soc micaela tatay de 2B de educació infantil

    ResponElimina
  55. 1.- -Realisme: " L`illa del carrer del ocells",
    " El vigilant en el camp de sègol".
    -Aventures: " L`illa del tresor".
    -Ciència ficció: " Mecanoscrit del segon origen".
    -Fantasia: "El hobbit", " Els narradors de la nit", "El petit príncep".

    2.- " El petit príncep" d`Antoine de Saint-Exupéry. Es tracta d`un nen que critica el món dels adults reiterant que la vida no es tan complicada com ells heu intenten vore, o mostren. Descriu l`absurditat dels adults des de una mirada pura, com és la d`un nen.

    " El vigilant en el camp de sègol" de J.D. Sanlinger. Que també critica el món dels adults com hipòcrita.

    Tots dos reflexionen sobre les persones adultes, la seva vida, i l`absurditat que els envolta a mesura que es fan majors.

    3.- L`obra que está escrita en la nostra llengua es " Manoscrit del segon origen" de Manuel de Pedrolo.

    4.- " Narradors de la nit" pertany a la literatura oriental.
    La característica que la fa diferent és que s`acosta molt a l`oralitat, vull dir pareix que esta explicada a viva veu.

    5.- He llegit el llibre " El petit príncep", que m`ho va regalar una amiga fa uns anys. Encara que també heu vaig treballar quan vaig estudiar el módul superior d`Integració Social.
    Aquest amb l`obra " El vigilant en el camp de sègol", com he dit en l`activitat 2, plantegen un conflicte entre la vida dels més joves i la dels adults.

    6.- "El petit príncpe" me resulta molt interessant, la veritat que provoca que et dones compter de moltes coses, que les persones adultes fan prou complicada la vida del que es, i que tot és més senzill del que pensem. Ens convida a vore les coses desde el punt de vista d´un xiquet.
    A més dir, que aquest llibre cada vegada que ho llegeixes entens més coses, que en lectures anteriors no havies antés , inclús a voltes entens coses de diferent manera. Crec que es un llibre que hi ha que llegir-ho al menys dos voltes per a entendre-ho be.

    ResponElimina
  56. LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ...

    1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:

    Realisme:
    - el vigilant en el camp de sègol
    - l’illa del carrer dels ocells

    Aventures:
    - l’illa del tresor

    Ciència ficción:
    - mecanoscrit del segon origen

    Fantasia:
    - el hòbbit
    - els narradors de la nit
    - el petit príncep
    Encara que “El petit príncep” pot estar en realisme i fantasia.

    2.- Quines de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?

    L’obra “El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?

    Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo, escrit en català.

    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?

    L’única obra que no pertany a la tradición literària es “Els narradors de la nit” ja que pertany a la cultura oriental. La característica que la fa diferent és el estil que té, ja que conta les històries com si foren explicades de viva veu.

    ResponElimina
  57. 1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:
    - Realisme: “L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol”, “El petit príncep”.
    - Aventures: “L’illa del tresor”
    - Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”
    - Fantasia: “El hòbbit”, “Els narradors de la nit”, “El petit príncep”.

    2.- Quines de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?
    - “El vigilant en el camp de sègol”, de Jerome David Salinger (Nova York, EEUU), ja que conta la història d’un xiquet que s’escapa durant tres dies per Nueva York i explica des de la seua perspectiva com veu el món que l’envolta (família, ciutadania i entorn).
    - “El petit príncep”, perquè a través de la mirada d’un xiquet que ve d’un altre planeta, es transmet un missatge metafòric que explica com veu un xiquet o una xiqueta menuda les coses des de la seua perspectiva, tractant d’entendre la realitat complexa que se’ls mostra en el món que habiten.

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?
    “Mecanoscrit del segon origen”, de Manuel de Pedrolo (l’Aranyó, Catalunya).

    ResponElimina
  58. 4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?
    “Els narradors de la nit”, de Rafik Schami (Damasc, Síria: Orient mitjà). Pertany a la cultura Àrab. La característica que la fa diferent és la manera en que l’autor ha escrit la història, ja que sembla que l’estigues escoltant en comptes d’estar llegint-la.

    5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?
    No he llegit ninguna. Però pel que conta l’autor, eixe trencament pense que pot donar-se en “El petit príncep” i “El vigilant del camp de sègol”.

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?
    El vigilant del camp de sègol. No l’he llegit, però sembla una bona història per a l’etapa adolescent. En aquest interval d’edat no t’identifiques com a infant i socialment tampoc t’accepten en el món adult. Pense que és una etapa complexa i com ja sabem, un llibre pot ajudar-nos emocionalment, a més és un bon recurs per a sentir identificació i comprensió.

    ResponElimina
  59. 1.- Realisme: “L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol”.
    -Aventures: “L’illa del tresor”.
    -Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”.
    - Fantasia: “El hòbbit”, “Els narradors de la nit”.
    -Fantasia i realisme: “El petit príncep”.


    2.- “El vigilant en el camp de sègol”, és un obra on l’autor ens mostra una visió general i crítica de la societat des de el punt de vista d’un jove de setze anys . El protagonista, Holden Caufield li busca un sentit a la vida, és un jove que s’està fent gran en un món que no li agrada gens.

    3.- L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “Mecanoscrit del segon origen”, de Manuel de Pedrolo.

    ResponElimina
  60. 4.- “Els narradors de la nit” es un obra que pertany a la tradició literària oriental. El seu estil es troba molt prop de l’oralitat, de manera que llegint l’obra tens la sensació que l’autor te’l està explicant de viva veu. Es tracta d’obres on la fantasia és la protagonista.
    5.- Vaig llegir “El petit Príncep” quan era menuda i llegint aquest llibre m’ha fet recordar la història un altra vegada. Pense que, tant “El petit príncep” i “El vigilant en el camp de sègol”, son obres que critiquen i posen en dubte allò que els adults diuen i fan, i la visió del món que els transmeten.
    6.- Les històries que més m'han agradat d'aquesta última fase, és "El petit príncep" d'Antoine de Saint-Exupéry,ja que, com he dit abans, ja l'havia llegit de menuda i em va agradar molt. També m’agradaria llegir-me “Els narradors de la nit” de Rafik Schami, ja coneixia la història però no he tingut l’oportunitat de llegir-me’l. Crec que pot ser un llibre molt interessant i ple d’ imaginació i d’intriga.

    ResponElimina
  61. 1.
    - Realisme: “L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol”.
    - Aventures: “L’illa del tresor”.
    - Ciència ficció: “El hòbbit”, “Mecanoscrit del segon origen”.
    - Fantasia: “El petit príncep”, “Els narradors de la nit”.

    2. "El petit príncep", on el protagonista intenta descriure el món dels adults a partir de la seua visió d'infant.

    3. L’obra que ha estat escrita en valencià és “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo. Es tracta d’una novel•la de ciència ficció en la que un noi i una noia són els únics supervivents d’un atac d’ extraterrestres.

    MAITE PEDRO GILABERT.

    ResponElimina
  62. 4. L’obra que no pertany a la tradició literària occidental és “ Els narradors de la nit” de l’autor Rafik Schami. Aquesta pertany a la cultura oriental i és caracteritza perquè en llegir-la tens la sensació de que l’estan explicant de viva veu, (oralment).

    5. He tingut el plaer de llegir “ Mecanoscrit de segon origen” i “ L’illa del tresor” ambdues, foren manades per la meua mestra de literatura de l’ institut i foren molt agradables de llegir, ja que jo mai he sigut molt aficionada a la lectura i aquestes dos novel•les d’aventures m’agradaren molt i les recomanaria a tothom. I, en quant a les lectures que plantegen conflictes entre la vida dels adults i la dels joves, hi trobem, com e dit en la segon pregunta “ El petit Princep”.

    6. Les dos que he llegit em pareixen molt interessant, però si haguera de quedar-me en alguna de les que no he tingut el plaer de llegir, hem quedaría amb la de “ El petit Princep” ja que es molt curiós veure quina visió del món tenen els més menuts i menudes.

    MAITE PEDRO GILABERT.

    ResponElimina
  63. 5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?
    No he tingut el plaer de llegir ninguna d’aquestes histories, però l’obra que planteja un trencament o conflicte entre la vida dels joves i la dels adults es El petit princep perquè es conta com veu un xiquet, des de el seu punt de vista, la vida dels adults

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?
    m'han agradat totes perquè cadascuna té un missatge que transmetre, però la que més m'ha agradat ha estat el Mecanoscrit del segon origen perquè viuen una bonica història d'amor tot i les dificultats que travessen ja que no hi ha res impossible.


    Nuria Perujo Serrano 2B

    ResponElimina
  64. 1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:

    • Realisme: “L’illa del carrer dels Ocells” d’Uri Orlev i “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger.

    • Aventures: “L’illa del tresor” de Robert Louis Stevenson.

    • Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”de Manuel de Pedrolo.

    • Fantasia: “El hòbbit” de J.R.R.Tolkien; “El petit prícep” d’Antoine de Saint-Exupéry i “Els narradors de la nit” de Rafik Schami.

    2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?

    “El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry; critica el món del adults mitjançant la mirada pura i innocent d’un infant es una obra de caràcter filosòfic i existencial com també “El vigilant en el camp de sègol” de J.D.Salinger, en aquesta història se observa el món dels adults i el critica mitjançant els ulls d’un jove rebel que creix en un món i que esperava que fos diferent.

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?
    L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua es “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo, nascut a Barcelona.

    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?
    “Els narradors de la nit”, que pertany a la tradició literària oriental i que recrea l'atmosfera oriental dels barris àrabs. Es poden llegir les històries com si fossen narrades en eixe moment, en lloc d’estar llegint-la pareix que estàs escoltant-la així com també les narracions estan carregades de fantasia.

    5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?
    No he tingut el plaer de llegir cap d’aquestes obres, però amb lo que he pogut llegir a aquest llibre, he pogut observar que hi ha dues obres que plantegen un conflicte entre la vida dels joves i la dels adults: “El petit príncep” i “El vigilant en el camp de sègol”, a partir de la visió d’un infant observen i critiquen i la visió del món que transmeten els adults.

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?
    Totes tracten una temàtica i van dirigides a un públic diferent. No obstant, destacaria: “ “El vigilant en el camp de sègol” m’agradaria llegir-me’l ja perquè considere que tracta una temàtica molt interessant i pense que els/les adolescents també han de llegir llibres de rebel•lia, per a que es senguen identificats i a la vegada compresos; “Els narradors de la nit” ja que conte molta fantasia...i es capaç de submergir al lector tant dins la historia que sembla l’estàs escoltant, em pareix molt interessant.

    ResponElimina
  65. Soc Silvia Brú


    1.El primer que vaig a classificar son els contes d’11 a 13 anys.

    Realitat: “L’illa del carrer dels ocells”.
    Ciència ficció: “El hòbbit”.
    Fantasia: “El petit príncep”.
    Aventura: “L’illa del tresor”.

    La següent classificació es la dels contes d’apartir dels 14 anys:

    Realisme: “El vigilant en el camp de sègol”
    Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”.
    Fantasia: “Els narradors de la nit”.

    2.En la meua opinio el conte que millor narra com és pot sentir un adolescent al món dels adults, és el del “El vigilant en el camp de sègol”. Degut a que narra bastants esdeveniments que entornen al jove protagonista de la historia.

    A més permet posar-se, al lector, al lloc del protagonista per sentir com es trobaria ell en la situació del protagonista del conte i també permet reflexionar al voltant de que opina de la forma de viure dels adults.

    Cal afegir que crec que permet la primera visió de l’existència de persones molt diverses, el que es possible degut a que el protagonista viu al carrer. Aquest fet considere que possibilita als joves veure diverses perspectives sobre la vida i de les distintes classes socials que existeixen, a la societat actual.

    3.L’obra que ha estat escrita originalment a la nostra llengua és la de “Mecanoscrit del segon origen” que va estar escrita a l’Aranyó (Catalunya) per Manuel de Pedrolo.

    4.La única obra literària que no pertany a la tradició literària occidental és la de “Els narradors de la nit” que pertany a la tradició literària oriental.

    Un dels dos motius principals que ens fan adonar-nos de que pertany a la tradició literària oriental consisteix en el major grau d’oralitat que apareix, degut a que l’autor utilitza expressions que son més freqüents a la llengua parlada que a l’escrita. El que dona l’efecte que el autor estiga explicant el conte en veu viva.

    L’altre motiu consisteix en que l’autor aconsegueix que el destinatari es posa en la situació que esta contant l’emissor i que s’involucre com un més dins del fil de la narració.

    ResponElimina
  66. Soc Silvia Brú Salvador de 2ºA

    5.No he llegit cap de les obres plantejades, per a aquesta franja d’edat, però hem sembla que pot resultar interessant i espere llegir alguna vegada, la historia de “El vigilant del camp de sègol”.

    Crec que aquet és una de les obres més interessants que podem llegir, perquè crec que reflexa diferents perspectives de la vida que pot resultar molt interessants de conèixer com a futur docent i com a adolescent, degut a que crec que pot ajudar a entendre millor les diferents realitats socials que poden envoltar a un alumna.

    Un altre motiu per el qual m’agradaria llegir aquesta obra es perquè crec que resulta molt interessant veure quines opinions solen tindre els joves de la vida dels adults i les seues refleccions.

    6.Apart de la obra literària de “El vigilant del camp de sègol”, que ja he comentat a la pregunta cinc, també m’ha semblat molt interessant la de “Els narradors de la nit”.

    Es podria dir que l’interés prové, principalment, de no haver llegit mai una obra amb unes característiques semblants a les d’aqueta obra literària. Un altre aspecte que m’ha crida l’atenció consisteix en apropar-me més a fons als recursos que utilitza l’autor per a jugar amb el registre oral i aconseguir l’efecte d’oralitat que aconsegueix. Degut a que pareix que et conte en veu alta les histories.

    Una altre aspecte que m’agrada’t particularment d’aquesta historia és la manera en que involucra al destinatari en la historia que conta. Per tant crec que serà una altra historia que al futur llegiré.

    ResponElimina
  67. 1. Realisme: “L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol”.
    Aventures: “L’illa del tresor”.
    Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”.
    Fantasia: “El hòbbit”, “Els narradors de la nit”.
    Fantasia i realisme: “El petit príncep”.

    2. -“El petit príncep”, ja que el permet veure una visió d´un nen sobre el món dels adults. Aquesta obra es de carácter filosòfic i critica el món del adults.

    -El vigilant en el camp de sègol”, así es critica la societat, y el protagonista li busca el sentit a la vida degut a que els adults se l’han venut d’una manera que no és.

    3. L’obra que ha estat escrita originalment a la nostra llengua és “Mecanoscrit del segon origen” escrita a l’Aranyó (Catalunya) per Manuel de Pedrolo.

    4. “Els narradors de la nit” obra que pertany a la tradició literària oriental, es tracta d’una obra amb estil on l’autor pareix que esta contant-la al mateix temps que la llegeixes, es a dit s'acosta molt a l'oralitat.

    5. De totes les obres que he llegit en aquest llibre no había tingut abans el plaer de escoltarles, pero al llegir-les me donat conter que les que plantegen un trencament o un conflicte entre la vida dels joves i la dels adults són “El petit príncep” i “El vigilant en el camp de sègol”.

    6. La veritat que m’han agradat quasi totes encara que he de dir que la historia de “ El petit príncep” es una de les que més, ja que tracta coses de les quals tots els xiquets/es tenen dubte i els interessa saber. A més, hem pareix interessant perquè ens pot ajudar prou a entendre com veuen el món els nens/es; i a la vegada com són les relacions entre els menuts i els adults.

    CRISTINA SANCHEZ REQUENA

    ResponElimina
  68. 1. Realisme: “L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol”.
    Aventures: “L’illa del tresor”.
    Ciència ficció: “Mecanoscrit del segon origen”.
    Fantasia: “El hòbbit”, “Els narradors de la nit”.
    Fantasia i realisme: “El petit príncep”.

    2. -“El petit príncep”, ja que el permet veure una visió d’un nen sobre el món dels adults. Aquesta obra es de caràcter filosòfic i critica el món del adults.

    -El vigilant en el camp de sègol”, ací es critica la societat, y el protagonista li busca el sentit a la vida degut a que els adults se l’han venut d’una manera que no és.

    3. L’obra que ha estat escrita originalment a la nostra llengua és “Mecanoscrit del segon origen” escrita a l’Aranyó (Catalunya) per Manuel de Pedrolo.

    4. “Els narradors de la nit” obra que pertany a la tradició literària oriental, es tracta d’una obra amb estil on l’autor pareix que esta contant-la al mateix temps que la llegeixes, es a dit s'acosta molt a l'oralitat.

    5. De totes les obres que he llegit en aquest llibre no havia tingut abans el plaer de escoltar-les, però al llegir-les me donat conter que les que plantegen un trencament o un conflicte entre la vida dels joves i la dels adults són “El petit príncep” i “El vigilant en el camp de sègol”.

    6. La veritat que m’han agradat quasi totes encara que he de dir que la història de “ El petit príncep” es una de les que més, ja que tracta coses de les quals tots els xiquets/es tenen dubte i els interessa saber. A més, hem pareix interessant perquè ens pot ajudar prou a entendre com veuen el món els nens/es; i a la vegada com són les relacions entre els menuts i els adults.
    CRISTINA SANCHEZ REQUENA

    ResponElimina
  69. LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 ANYS.
    CAROLINA MARTINEZ MULET

    1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:

    - Realisme: “L’illa del carrer dels ocells”, “El vigilant en el camp de sègol”.

    - Aventures: “L’illa del tresor”.

    - Ciència ficció: “El hòbbit”, “Mecanoscrit del segon origen”.

    - Fantasia: “El petit príncep”, “Els narradors de la nit”.

    2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?

    Una de les obres és “El petit princep” d’ Antoine de Saint-Exupéry; on retrata l'absurditat de molts dels models existencials de les persones adultes des de la mirada pura i inocent d'un infant.

    Una altra obra és “El vigilant en el camp de sègol” de J.D. Salinger, es un llibre sobre la infantesa que observa el món de les persones adultes, i critica duramente i irònica un món intolerable, fet d’una mediocritat que és venuda com a grandesa i on es veu una visió genial i crítica de la societat moderna des dels ulls d'un jove rebel que s'està fent gran.

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?

    L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “El mecanoscrit del segon origen”, de Manuel Pedrolo. On narra la història de dos nens i nenes, que són els unics supervivens d’un atac extraterrestre.

    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?

    L’obra que no pertany a la tradició literària occidental és “Els narradors de la nit”, que pertany a la tradició literària oriental.

    Es caracteritza per l’estil en que està escrita. És un estil que s’apropa a l’oralitat, és a dir, que les històries estan escrites com si algú les estigués narrant.

    5.- Has llegit algunes d’aquestes obres? Quins plantegen un trencament o el conflicte entre la vida dels joves i la dels adults?

    L’única obra que he llegit és la del petit princep, hi em va pareixer un dels millors llibres que he llegit ja que em va fascinar la seua forma de narrar i d’endissar al lector en mons tant diferents però a la volta tan pareguts al nostre. És un llibre que reflexa la realitat de manera exagerada i absurda.

    6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?

    L’obra que m’agradaria llegir és la dels narradors de la nit, ja que és una altra cultura i em pareix interessant coneixer altes cultures per poder tractar-les a l’aula.

    ResponElimina
  70. LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ...

    1.- Les obres que apareixen es poden classificar segons:
    - Realisme: “L’illa del carrer dels ocells” i “El vigilant en el camp de sègol”.
    -Aventures: “L’illa del tresor”.
    -Ciència ficció: “El hòbbit” i “Mecanoscrit del segon origen”.
    - Fantasia: : “El petit príncep” i“Els narradors de la nit”.

    2.- L’obra de “El petit príncep”, ja que el protagonista té la capacitat de retratar l’absurditat de molts dels models existencials de les persones adultes des de la perspectiva pura i innocent d’un infant, de manera que mitjançant les preocupacions i la descripció dels diferents personatges que apareixen s’adona de l’absurditat d’aquest món adult. L’autor vol, doncs, fer una distinció del món dels adults i el món del infants.

    3.- L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “Mecanoscrit del segon origen” de Manuel de Pedrolo.

    ResponElimina
  71. 4.- “Els narradors de la nit” de Rafik Schami, perquè pertany a la tradició literària oriental. La característica principal de l’estil de la narració és l’apropament a l’oralitat, ja que que quan es llegeix l'autor transmet la sensació de que te l’explica en el moment.Cal dir, també, que el gènere fantàstic és la base d’aquestes obres.

    ResponElimina
  72. 5.- La veritat és que no he tingut la sort de llegir algunes d’aquestes narracions. No obstant, segons les obres d’aquestes etapes d’11 a 13 anys i de majors de14 anys, pense que “El vigilant en el camp de sègol”, de J.D.Salinger i “ El petit príncep”, d’Antoine de Saint-Exupery, són les que es centren en el trencament del món dels infants i el món dels adults.
    Per una banda, en “El vigilant en el camp de sègol”, el protagonista jutja el món a cada instant i considera que el món de les persones adultes és hipòcrita. El nen, busca, per tant, un equilibri, la tendresa, la generositat de la gent, perquè, pel contrari, creu que el món adult no té res de tot això.
    Per altra banda, “ El petit príncep”, és una mirada a la vida, molt diferent de la de El vigilant en el camp de sègol”, ja que és una obra carregada d’innocència, d’ingenuïtat, que sap definir allò més essencial amb les paraules i els exemples més simples i propers.

    ResponElimina
  73. 6.- La lectura que més m’ha resultat atractiva ha sigut “El petit príncep”, perquè és una història que amaga un missatge, ja que fa reflexionar a l’infant del món dels adults, allò que els xiquets i les xiquetes veuen tan diferent, llunyà i desconegut. Considere, per tant, que també està escrita per als adults, ja que el missatge que transmet és una manera de reflexió de cóm vivim.
    Finalment, pense que l’obra és molt interessant per a qualsevol infant, perquè mostra una història fantàstica amb arguments reals; a través d’un llenguatge senzill i clar envoltat d’experiències i exemples que faciliten l’expressió

    ResponElimina
  74. LECTURES D’11 A 13 ANYS I DE 14 A ...
    1.- Classifica les obres que apareixen en el llibre per gèneres narratius:
    -REALISME: “L’illa del carrer dels ocells” d’Uri Orlev; i “El vigilant en el camp de sègol” de J.D. Salinger.
    -AVENTURES: “L’illa del tresor” de Robert Louis Stevenson.
    -CIÈNCIA FICCIÓ: “Mecanoscrit del segon origen” de Mannuel de Pedrolo.
    -FANTASIA: “El hòbbit” de J.R. R.Tolkien; “El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry; “Els narradors de la nit” de Rafik Schami.

    2.- Quins de les obres té un cert ensenyament de caràcter filosòfic i existencial i critica l’absurditat del món dels adults?
    El vigilant en el camp de sègol”, de J.D.Salinger. Una història on un jove rebel s’escapa de l’escola i va perdut durant tres dies per la ciutat de Nova York. Es tracta d’un xiquet que es va fent gran i no li agrada gens com és el món. Va descrivint el seu entorn, els integrants de la seua família, les persones que coneix pel món. Considera que el món de les persones adultes és hipòcrita.
    “El petit princep”, d’Antoine de Saint-Exupèry; és una novel•la de Ciència-ficció que critica el món del adults mitjançant la mirada tendra, pura i innocent d’un petit príncep d’un altre planeta. Considera també que els adults de la Terra ens fan creure en una realitat que ells no creuen i no li troba sentit.

    3.- Quina és l’obra que està escrita originalment en la nostra llengua? Qui és el seu autor?
    L’obra que està escrita originalment en la nostra llengua és “El mecanoscrit del segon origen”, de Manuel Pedrolo, que amés a més, ha sigut duta a la Televisió Autonómica TV3 en una sèrie de gran èxit. Hi narra la història de dos xiquets i xiquetes, que són els únics supervivents d’un atac extraterrestre.



    4.- Quina és l’única obra que no pertany a la tradició literària occidental? A quina tradició cultural pertany? Quina és la característica que la fa diferent a les altres?
    Els narradors de la nit. De tradició literària oriental.
    Es caracteritza perquè recrea l’atmosfera oriental dels barris àrabs, amb un estil que s’apropa molt a l’oralitat, i permet llegir les històries que s’hi narren de manera tradicional. A més, les històries conviden al lector a llegir i escoltar-les, en definitiva, a gaudir. La característica és el misteri que envolta la narració descrivint el moment com si tu fores el protagonista.

    ResponElimina
  75. 6.- Quina de les lectures et sembla més interessant? Per què?
    A mi m’agrada particularment L’illa del Trèsor. Fou de les primeres lectures que jo vaig gaudir de les aventures de pirates. Mostra i t’endinsa dins d’un món imaginari ple d’accions i personatges molt característics. L’eterna lluita entre el bé i el mal.

    ResponElimina